Zapper

För borttagning av oönskade godartade hudutväxter

Med hjälp av lågfrekvent växelström koaguleras oönskad hudvävnad och det är en mycket säker och effektiv metod för att avlägsna skin tags, fibromer, åldersvårtor/seborriska keratoser, cherryspots och andra icke maligna hudutväxter.

Vi erbjuder en kostnadsfri konsultation och utvärderar om detta är en lämplig metod för just din hudutväxt. Har du märken som ändrat form och färg skall du alltid gå till hudläkare för att få och svar på om det är en elak- eller godartad hudförändring.

Brännytan som är som en tjockare nål förs över och runtomkring behandlingsområdet. Det kommer en gnista som hoppar mellan nålen och hudvävnaden kontinuerligt under bränningens gång. Behandlingen går mycket snabbt och flera utväxter kan behandlas vid samma tillfälle. Ibland behöver man bränna en utväxt i omgångar, då kan man komma med 1 veckas intervaller.

Behandlingen känns lite grann, beroende på var och vad som behandlas. Hur mycket det känns beror på nervförsörjningen i det område som behandlas. T ex åldersvårtor har ofta ingen nervförsörjning och känns normalt väldigt lite. På vissa områden rekommenderar vi att använda bedövningssalva innan behandling, finns att köpa receptfritt på Apotek.

Huden desinficeras före och efter behandling och ibland rekommenderas en läkande kräm att använda hemma. Huden läker i normal takt och eventuell sårskorpa skall sitta kvar tills den ramlar av. Området kan behöva skyddas med plåster eller kompress. Undvik offentliga bad och UV-ljus på hudytan där man behandlat till full läkning uppstått. Använd plåster som skydd vid sol. Det brukar läka fint, ett plant märke där hudförändringen suttit kan ibland kvarstå, men ofta kan man knappt se att något varit där. Hur huden läker beror mycket på den egna individens ärrbildnings- och läkningsförmåga.

25 min 660 kr